Det Blå Blod #1 Dødshacket

24. March 2020 Off By lana88

 

 

 

 

 

 

Titel: Dødshacket

Series: Det blå blod #1

Author: Søren Jessen

Udgivelsesår: 2014

Sideantal: 287

Forlag: Gyldendal

ISBN: 978-8702158403

Finished Reading: Marts 2020

Stars: 2

Genre: YA, fantasy & Science Fiction

 

 

 

 

 

 

 

This is my personal review without spoilers of the actual plot.

 


 

DØDSHACKET er første bog i Søren Jessens sci-fi trilogi, DET BLÅ BLOD, hvor den 13-årige Erton bliver vidne til et mord, begået af en højtudviklet robot, og med livet som indsats må kaste sig ud i en ikke ufarlig opklaring af en utænkelig forbrydelse.
Vi befinder os i en nær fremtid i Newropa, hvor højtudviklede robotter er en naturlig del af dagligdagen. Robotter er underlagt Robotloven, der bl.a. betyder, at de ikke må gøre skade på eller dræbe menensker, men den 13-årige hovedperson Erton bliver vidne til det utænkelige. Inden han ved af det, er han som eneste vidne på flugt for sit liv med en stor opgave på skuldrene: At advare verden om det, han har set, og at finde bagmanden bag den hackede, dræbende robot, inden det er for sent. Under sin flugt møder Erton den gamle mand Vetlar og pigen Sasi, og de nye venskaber bliver afgørende for hans overlevelse.

 


 

Only available in Danish and I am not optimistic for a translation.

The book is so boring I fell asleep on multiple occasions.

The names are weird, the world is badly constructed, and the characters are so freaking bland. I could have wanted them to have some more personality and character but unfortunately, they didn’t. Erton was passive, insanely passive, he didn’t partake an active role in terms of the development of the story, he seemed like he went with the flow.

As for the story, it didn’t come as a shock how it developed. I’m not sure if that was intentional. Maybe that’s why it was so boring.

This is a series of three books and to be honest I don’t see myself finishing this ever. I wasn’t caught up in the story at any point.

If you like Science fiction or more specific I, Robot with Will Smith, then you may have a shot of liking this. I usually don’t mind the lead character being a kid, but in this scenario, it just became to apparent that he wasn’t an adult, whom would have reacted differently.

I can honestly say that if it hadn’t been for the sweet looking cover, I would never even have had the chance of reading it, since the introduction on the back of the book, seems flat our boring too. Really beautiful cover!