Udstillet

7. February 2019 Off By lana88

 

 

 

 

Title: Udstillet

Author: Nicole Boyle Rødtnes

Udgivelsesår: 2017

Sideantal: 264

Forlag: Alvilda

ISBN: 978-8771653649

Finished Reading: Februar 2019

Genre: YA & Realism

Stars: 2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

This is my personal review without spoilers of the actual plot.

 


 

Med min hund Einstein i favnen nærmer jeg mig gruppen. De ler højt af noget, en af dem har sagt. ”Undskyld, må jeg komme forbi?” siger jeg og prikker den nærmeste på skulderen.”Selvføl…” Han vender sig om. Og med ét forvandles hans smil til en stirren. Først på mig, og så på Einstein.”Gud, det er jo dig,” siger han så. ”Dig fra Grænseløs. Dig med …” Han går i stå. Nu har de andre også vendt sig.”Gud ja, det er da dig,” siger en anden.”Og hunden,” siger en tredje.”Jeg skal forbi,” siger jeg igen. Højt og bestemt denne gang. Intet sker. Så maser jeg mig forbi.”Årh, lad være med at være sur!” råber de efter mig. ”Hvis du ikke gider tale om det, hvorfor var du så på tv?”
Ida og Oliver har deltaget i realityprogrammet “Grænseløs”.
Nu er de hjemme igen. Oliver nyder kendis-livet, mens Ida kæmper med at være et kendt ansigt og hjemsøges af ting, der skete i programmet.
Ting, hun ville gøre alt for at ændre

 


 

The book is only available in Danish!

I like the author a lot and that’s why I started reading this book in the first place and I hate to say this, but this book wasn’t my cup of tea. Nicole usually writes books with fantasy elements or pure fantasy, and this book’s plot is in the opposite end of fantasy. In addition, I felt that both the author and I was out of our comfort zone.

Following multiple characters seem like a trademark for the author and I don’t like it. It’s like reading two books at the same time; I mix things together ending up confused. That happened in this book as well. Our main character, Ida, is the character I liked the best, she was the one whom seemed the most real of the lot and the one with most personality. Oliver, I love the name because of Call me by your name, but this Oliver was nothing like him. This Oliver is a headless chicken and I got so pissed off I wanted to rip the book in half. One word describes him perfectly, Clueless. I felt no sympathy toward him at all, frankly, he could have died and I would have been like, meh, whatever. Ida however was a little more down to earth and it was easy to see things from her perception.

I miss an ending in this book, its way to open. In general, the book is lacking a lot of background story and we need more filling out the blank spots. The book left me clueless about the conclusion of the book after finishing the book. The big reveal was stretched out from first page, we knew something terrible had happened, and it wasn’t until the last chapter the big secret was revealed and I just felt let down. It had been hyped excessively much and I felt cheated when I found out what the bad thing Ida did was. So overall, both the reveal, the plot and characters were a big letdown for me.