Et Stykke af Månen

25. January 2019 Off By lana88

 

 

 

 

Title: Et Stykke af Månen

Author: Camilla Wandahl

Udgivelsesår: 2016

Sideantal: 231

Forlag: Høst & Søn

ISBN: 978-8763846363

Finished Reading: Januar 2019

Genre: YA & Realism

Stars: 4

 

 

 

 

 

 

 

 

 

This is my personal review without spoilers of the actual plot.

 


 

Med “Et stykke af månen” er den populære forfatter Camilla Wandahl tilbage med en romantisk roman om at finde sig selv og se bag folks facader. Om en sommer i gymnasiet, der både byder på fester, bedstevenner, skænderier med forældre – men også den første, store kærlighed, der ændrer alt.

Dina går i 1. g og har albinisme. Det betyder ikke, at hun er kridhvid og har røde øjne, som man måske skulle tro, men hun er helt lys i huden, har super lyst hår og ser ret dårligt. Men ikke SÅ dårligt, at hun ikke godt kan se, hvorfor alle pigerne på skolen er vilde med Lækre Luke fra 3. a.

“Et stykke af månen” er en coming of age-fortælling, hvor Dina må vælge mellem sin bedste ven, som kender og elsker hende for den hun er, eller den spændende, lækre 3. g’er, som viser sig at være mere end bare pæn overflade. “Et stykke af månen” er romantik med noget på hjerte.

 


 

The book is available in English as well as Danish!

I didn’t expect to be this entertained and I was very surprised how much it affected me. It describes really well the struggle some have growing up.

The main character, Dina was believable. She wasn’t portrait as perfect to be quiet honest it was the opposite, she had so many flaws making her very likeable as well as relatable. However, it wasn’t just Dina who made an impact; other characters such as Michael, Amalie and Luke had their personalities shining through.

The language was very interesting. I like how first person narrator came in handy in this story and that she (Dina) was intelligent. To be honest I’m finding it hard to find any flaws to this short lovely story. I would definitely recommend this to anyone whom likes a sweet story juggling issues about growing up. I like all the references made about Star Wars it was cute and a nice touch to making the book seem more current.

The ending for me was a nice wrap to a great story. I hope she ends up happy!