Cykose #1 Cykose

2. November 2018 Off By lana88

 

 

 

 

Title: Cykose

Series: Cykose #1

Author: Birgitte Lorentzen

Dansk Udgivelsesår: 2010

Sideantal: 249

Forlag: Gyldendal

ISBN: 978-8702109740

Finished Reading: November

Genre: Young Adult & Paranormal

Stars: 2

 

 

 

 

 

 

This is my personal review without spoilers of the actual plot.

 


 

Der er en lille pige med hul i hovedet på Lulus værelse om natten … eller det vil sige, det er der selvfølgelig ikke, i hvert fald ikke, når Lulu først er rigtig vågen – så er der bare sindssygt koldt, og dynen ligger nede på gulvet.
Mads siger, at der er en lille pige, som går rundt ved siden af Lulu i skolen – men det er jo heller ikke tilfældigt, at de kalder ham Psyko-Mads. Folk siger, at han har været indlagt på den lukkede flere gange. Han ser syner og hører stemmer, der ikke er der. Uanset hvad, er den lille pige ved at drive Lulu totalt til vanvid. Lulu har brug for hjælp. Men hvis hun havde vidst, hvad det ville føre til at tale med Mads om det, så havde hun nok alligevel ikke gjort det …

 


 

This book isn’t good nor bad. This is just one of them books you read and forget all about. I had high expectations but they weren’t met at all. I expected horror and chill periods but instead I just got crazy and a sob love story. Frankly, I’m about had enough of them cliché love stories. Always the same show with different names.

Ghosts and other paranormal “activities” is such a touch subject to write about and I’ve never read a single book touching this genre, that’s remotely interesting.  It ends up being half arced jobs with no real motive behind.

Language wise it’s probably one of the worst written books I’ve read to date. The way to characters talk to each other is just synthesized or rehearsed.

Our main character is really dumb and unintelligent. I’m not sure if it was geared toward the younger audience, but that’s where it needs to stay for sure, maybe girls around 14 – 15 would find it interesting, but frankly, not a woman at her late 20ies. The only reason this book got two stars is Mads, my god the way the author portrait him was amazing. My favorite thing for sure was the way he was acting! It had me laugh but I think the point was that, it should make the readers scared but I saw it as comedic.